Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.be

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.be

Web Page Add-On's

WeerLinks

Van de site www.teleweer.nl

Hiernaast staat een eenvoudige weeranimatie die gratis beschikbaar wordt gesteld door de makers van de Telegraaf website.

Deze animatie geeft het actuele weer en is tevens een hyperlink naar de website www.teleweer.nl om het aantal bezoekers aan deze site te verhogen. Een ander, niet onbelangrijk aspect, is de plaatsing (ranking) van deze site met actuele weerinformatie bij de zoekmachines. Hoe meer links er gevonden worden naar een site, hoe hoger deze site in de zoekmachines komt te staan. Om het plaatje op uw site te vertonen moet de code ongewijzigd worden overgenomen op uw website, dus het moet overgenomen worden inclusief de link naar de site van de Telegraaf zelf!. Ik heb echter wel een paar kleine aanpassingen gemaakt. Zo heb ik aangegeven dat het plaatje aan de rechterkant van de pagina moet worden vertoond en dat de "margin" (ruimte tussen het object en de tekst) op 15 pixels komt te staan.

Bedenk dat het plaatje wat op deze pagina staat van de Telegraaf site moet worden opgehaald telkens als deze pagina wordt vertoond. Veel van dit soort links op een pagina maakt de vertoning ervan trager. Oordeel zelf; de internet verbindingen worden echter steeds sneller waardoor het vaak niet eens meer merkbaar is.


De onderstaande twee zijn geen hyperlinks maar Java applets met als codebase de remote site. De linker applet heeft de mogelijkheid om een keuze te maken uit een aantal streken van Nederland. Ik heb natuurlijk de keuze gemaakt voor Oost-Nederland. De rechter applet heeft de mogelijkheid om de kleur van de achtergrond en de tekst aan te passen, deze staat ingesteld op grijs (code #CCCCCC).Weathernews.nl Neerslagradar

Hiernaast en hieronder staan nog 3 weer plaatjes. Het is zelfs mogelijk om geheel gratis een radar animatie te plaatsen op je web site. Deze plaatjes (zelf noemen ze het banners) komen van www.weathernews.nl.

Het plaatje met de weeranimatie (rechts) wordt steeds vernieuwd als de pagina opgeroepen wordt en geeft een animatie over een periode van 2 uur. De informatie is bijna 2 uur vertraagd, maar ja, het is dan ook gratis.

Weathernews.nl Meerdaagse Verwachting
Weathernews.nl Weerkaart

Indien de standaard code van de site wordt overgenomen dan wordt de site waarnaar de link wijst in hetzelfde venster geopend als je eigen site. Dit is jammer want dan verlaat de bezoeker jouw site automatisch. Om dit te voorkomen moet de code aangepast worden zodat de Weathernews website in een nieuw venster wordt geopend.


Foto zee en wolken

Zo af en toe een foto plaatsen op een pagina trekt ook wel de aandacht en zorgt voor een beetje leven in de grijze tekst. Plaats er nooit te veel op een pagina en probeer altijd een link te leggen met het onderwerp. Bedenk ook dat het laden van foto's tijd kost, er zijn gebruikers die zich hier aan ergeren.

Foto zee vogel 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!