Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.be

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.be

Window Presentaties

Pop-Up Windows

Ongewenst?

Het gebruik van pop-up windows wordt nogal eens als hinderlijk ervaren. Vooral als het pop-up window (venster) ongevraagd vertoond wordt. Bedenk wel dat de bezoeker dit soort vensters ook weer moet sluiten. Populair zijn dan ook de pop-up blokkers die als een extraatje aan de browser kunnen worden toegevoegd (voorbeeld de Google toolbar). Pop-up blokkers houden alleen die vensters tegen die ongevraagd vertoond worden.

Gewenst

Onderstaand zijn 3 kleine foto's. Iedere foto is ongeveer 10 kbyte groot. Door op de foto te klikken wordt een nieuw venster geopend met een vergroting van de foto. Het aantal kbytes van de vergroting is aanzienlijk hoger. Dit nieuwe venster wordt weer gesloten met een enkele linker muis klik. Probeer het maar eens. Dus linker klik, vergroting wordt vertoond, opnieuw linker klik en het extra venster wordt weer gesloten.

Linker muisklik voor vergroting Linker muisklik voor vergroting Linker muisklik voor vergroting
135 kbyte112 kbyte214 kbyte

Door de foto's op deze manier te vertonen worden er geen hinderlijke (ongevraagde) pop-up windows vertoond en blijft de tijd om deze web pagina te laden beperkt. De bezoeker die de vergrotingen wel wil zien, kan zelf deze keuze maken.

En, zeg nou eens zelf, deze methode is toch zeer zeker gebruikers vriendelijk, slechts twee keer klikken.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!