Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.be

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.be

Window Presentaties

Tilt Viewer

Zeer Flexibel

Een zeer fraaie mogelijkheid is het vertonen van de foto's met behulp van Tilt Viewer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van "preloading" waardoor je niet zo lang op het vertonen van de foto hoeft te wachten.

Deze viewer maakt gebruik van Flash. Dit kan als een nadeel worden gezien maar tegenwoordig heeft iedereen wel Flash op zijn computer geinstalleerd.

Bouwen van de Gallerij

De inhoud van de fotogallerij wordt vastgelegd in een XML parameter file. Er is ook een tool te koop (svManager) die het allemaal nog makkelijker maakt, maar ja, deze is niet gratis.

In de XML file wordt ook de tekst op de achterkant van iedere foto vastgelegd. Wanneer je op het symbool klik aan de rechteronderkant wordt de foto omgedraaid. Hier is royaal ruimte voor enige tekst.

Tevens kan aan de onderkant een tekst en link naar een andere website (of een pagina van een product op dezelfde website) worden geplaatst.

Resultaat

Ik heb een 16 tal foto's gebruikt om een voorbeeld te maken. Van het tool bestaat ook een pro versie waar je meer mogelijkheden mee hebt.

Het is zeer fraai dat het formaat van de afbeelding aangepast aan de grootte van het venster. In de gratis versie is het aantal parameters beperkt, zo is het niet mogelijk de breedte van het fotoframe (de witte rand) aan te passen.

Starten

Klik op deze link om de TiltViewer demo te starten. Probeer het maar eens!

Er hoeft maar 1 parameter te worden aangepast om van 4 bij 4 indeling naar een 3 bij 3 indeling te gaan. Tiltviewer zorgt er dan automatisch voor dat er twee pagina's komen. Bij dit voorbeeld is het aantal op 9 bij 9 gezet.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!