Tabellen en nog
veel meer weetjes!
Mist U een tabel?
Laat het ons weten!
www.tabellenboekje.be

Handige Tips en Wetenswaardigheden voor Iedereen!

WebHandig.be

Met heel veel links en extra achtergrond informatie


Handige tips en
wetenswaardigheden
voor de startende
en ervaren fotograaf
www.FotoHandig.be

Window Presentaties

Postcard Viewer

Zeer Flexibel

Een zeer fraaie mogelijkheid is het vertonen van de foto's met behulp van Postcard Viewer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van "preloading" waardoor je niet zo lang op het vertonen van de foto hoeft te wachten.

Deze viewer maakt gebruik van Flash. Dit kan als een nadeel worden gezien maar tegenwoordig heeft iedereen wel Flash op zijn computer geinstalleerd.

Bouwen van de Gallerij

De inhoud van de fotogallerij wordt vastgelegd in een XML parameter file. Er is ook een tool te koop (svManager) die het allemaal nog makkelijker maakt, maar ja, deze is niet gratis.

Resultaat

Ik heb een 16 tal foto's gebruikt om een voorbeeld te maken. Van het tool bestaat ook een pro versie waar je meer mogelijkheden mee hebt.

In de gratis versie is het aantal parameters beperkt, zo is het niet mogelijk de breedte van het fotoframe (de witte rand) aan te passen.

Starten

Klik op deze link om de PostcardViewer demo te starten. Probeer het maar eens!

Door de paramaters te veranderen is het mogelijk om de thumbnails kleiner te maken en de zoomfactor op 50% te zitten. Verder heb ik thumbnails zich iets meer laten overlappen. Alles wordt er compacter door. Op de image kan m.b.v. een rechterklik een keuze worden gemaakt deze in eigen venster te worden vertoond. Dit gebeurt dan op volledige (100%) grootte. Succes bij het proberen en klik hier om het te proberen. Door alles wat dichter op elkaar te zeten is kun je ook in het ingezoomde beeld van foto naar foto springen. Het is dus niet nodig om steeds weer uit te zoomen.
 
Aangepast zoeken
 

Design4W3 Webdesign - Degelijk en Betrouwbaar!